انواع قهوه از نظر نژاد

نویسنده : روابط عمومی
11 خرداد 1399
مدت زمان مطالعه ۱ دقیقه
انواع قهوه از نظر نژاد

قهوه، عربی شده کلمه کافا با کفا است که در اصل نام یک منطقه در جنوب غربی اتیوپی است، که اولین بار گیاه قهوه در آنجا کشف شده است. فرهنگ نویسان عرب معتقدند کلمه قهوه در اصل اسم یک نوع شراب است که بعدها نام نوشیدنی شده است. و ریشه واژه قهوه از “قها” با تلفظ(qaha)  به معنی بی اشتها بودن است چون فکر می‌ کردند که این مایع باعث بی اشتهایی می‌شود.

دانه قهوه یا میوه قهوه از سه نوع درخت تولید می شود، درخت عربیکا، درخت روبوستا و درخت لیبریکا  البته قهوه لیبریکا نوع در بازارهای جهانی، چندان رایج نیست. هر کدام از این نوع قهوه ها، ویژگی های مختص به خود را دارند، ویژگی هایی هم چون: عطر، کافئین، قدرت رشد درختان، طعم و ظاهر. جدا از این که قهوه ها در انواع عربیکا و روبوستا و لیبریکا متفاوتند، مناطق کشت قهوه نیز می تواند ظاهر، طعم، عطر و به طور کلی بارزه های طعمی دانه را تحت تاثیر خود قرار دهد.

قهوه عربیکا

دانه‌های نژاد عربیکا که بیشترین میزان تولید قهوه را در جهان به خود اختصاص داده‌اند، نسبت به انواع دیگر گران‌تر و البته خوش‌طعم‌تر هستند. درخت‌های این نوع قهوه در ارتفاعات 800 تا 2000 متری کاشته می‌شود و به همین دلیل به آن قهوه کوهی نیز گفته می‌شود. درخت قهوه عربیکا بومی ارتفاعات یمن، سودان و اتیوپی است اما این روزها کشورهایی مثل برزیل، جامائیکا و کلمبیا بهترین تولیدکننده‌های آن هستند.دانه‌های قهوه عربیکا حدود یک و نیم درصد کافئین دارند که کمتر از نوع روبوستا است. با این حال، چربی و ترشی بیشتری دارند و همین ویژگی باعث می‌شود طعم دلنشین‌تری داشته باشند.

قهوه روبوستا

درخت‌های قهوه روبوستا در ارتفاعات پایین تا ارتفاع 800 یا 900 متری کاشته می‌شوند.قهوه روبوستا بیشتر در کشورهای ویتنام، برزیل، اندونزی و هند کاشته میشود این درخت‌ها ارتفاع بلندتر و مقاومت بیشتری نسبت به درخت‌های عربیکا دارند. این نوع قهوه در دنیا کمتر کاشته می‌شود چون طرفداران کمتری دارد. دلیل آن هم میزان بالای کافئین و در نتیجه طعم تلخ‌تر آن است. کسانی که نوشیدنی‌های سنگین و تلخ مثل اسپرسو را ترجیح می‌دهند، رابطه خوبی با قهوه ربوستا دارند.

قهوه لیبریکا

عطر و طعم قهوه لیبریکا خاص و متفاوت است و دانه‌های آن پس از بو دادن رایحه دودی یا اسموکی آزاد می‌کنند.دانه‌های لیبریکا کمتر از انواع دیگر کشت می‌شود و حتی اگر از طرفداران قهوه باشید، احتمالا آشنایی کمی با این نوع دارید. قهوه لیبریکا بومی مناطق مرکزی و غربی آفریقا است اما اکنون در آسیا و امریکا نیز کشت می‌شود. در قرن نوزدهم همه درخت‌های عربیکای اندونزی دچار بیماری زنگ قهوه شدند و از بین رفتند. به همین دلیل مردم دانه‌های لیبریکا را وارد کردند و به عنوان جایگزین کاشتند. همین مسئله در فیلیپین هم پیش آمد و به این ترتیب لیبریکا جای خود را در آسیا باز کرد. در حال حاضر قهوه لیبریکا یکی از تولیدات اصلی فیلیپین محسوب می‌شود.

 

برچسب ها: